Moučníky

2. května 2010 v 15:36 | Satori |  RECEPTY

Pudinková bábovka

Suroviny: dětské piškoty (2 balení po 120 g), 2 l mléka, 6 vanilkových pudinků, 240 g cukru, 2 vejce, 4 sáčky cukrářské želatiny, 300 g malin Postup: Otevírací dortovou formu vyložíme piškoty. Mléko smícháme s cukrem, vejci a želatinou, přidáme pudinky a vaříme, až směs zhoustne. Ještě teplou směsí přelijeme piškoty, abychom je zakryli. Naklademe vrstvu malin, opět pudink, další piškoty a na závěr pudink. Dort necháme v ledničce ztuhnout a poté je dozdobíme piškoty a malinami. foto: Opavia
Uvaříme dětskou krupicovou kaši podle návodu.
Hodnocení:

Velmi levné15min.
  • Kategorie: Nepečené
  • Kuchyně: Česká kuchyně, Uživatelské recepty
  • Cena: Velmi levné
  • Typ přípravy: vaření
  • Doba přípravy: 15min.
  • Náročnost: Běžně náročné

Suroviny:

1 ks pudingu 
 500 ml mleka 
 4 lžičky cukru 
 5 lžiček krupice

Příprava:

Když je kaše hotová, přidáme pudink, rozmíchaný v trošce mléka a vaříme další 2 minuty.
Směs osladíme a horké vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme vypláchli ve vodě. Přidáme různé ovoce či oplatky a necháme bábovku vychladnout.

Recept: Americká buchta s jablky a ořechy

Postup přípravy

Vejce utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou se skořicí, kakaem a práškem do pečiva a postupně přimícháme olej. Nejlépe pomocí ručního šlehače. Do těsta vmícháme jablka a ořechy a vše vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Hotový moučník pocukrujeme moučkovým cukrem, nakrájíme na řezy a podáváme.
40 minut

Suroviny

  • 4 vejce
  • 1 šálek pískového cukru
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • půl šálku oleje
  • půl lžičky skořice
  • 1 lžička kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 šálky na kostičky nakrájených jablek
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Recept: Bílkové řezy

Postup přípravy
Bílky šleháme do tuha a postupně přidáváme cukr. Potom lehce vmícháme mouku, rozinky, čokoládu, kokos, ořechy a prochladlé rozpuštěné máslo. Nalijeme na vymazaný, vysypaný plech a pečeme asi 20 min. Po vychladnutí překrojíme v půlce a naplníme. Náplň - šlehačku ušleháme dle návodu(s vodou) a přidáme zbylé přísady. Natřeme i horní vrstvu a pocákáme 50 g rozpuštěné čokolády.
20 minut

Suroviny

  • 7 bílků
  • 150 g cukru
  • 150 g hrubé mouky
  • 50 g rozinek
  • 50 g strouhané čokolády
  • 50 g kokosu
  • 50 g strouhaných vlašských ořechů
  • 80 g rozpuštěného másla
  • náplň:1 šlehačka v prášku
  • 120 g tvarohu
  • 3 lžíce kokosu
  • 3 lžíce medu
  • 2 nastrouhaná jablka
  • 30 g strouhaných vlaš. ořechů
  • 50 g rozinek

Recept: Borůvková bábovka

Postup přípravy

Celá vejce umícháme společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Pak přidáme polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec do těsta opatrně zapracujeme čerstvé nebo zavařené borůvky, podle toho, které máme k dospozici. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Troubu vyhřejeme na 180 °C a bábovku upečeme. Hotovou vyklopíme, pocukrujeme a podáváme s kompotem či čerstvým ovocem.
45 minut

Suroviny

  • 4 vejce
  • 2 šálky moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • půl šálku mléka
  • půl šálku oleje
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • půl balení prášku do pečiva
  • 2/3 šálku borůvek

Recept: Broskvové košíčky

Postup přípravy

Mouku, tuk, moučkový a vanilkový cukr, žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme na těsto, které na pomoučeném vale vyválíme na tenkou vrstvu. Potom kulatou formičkou vykrajujeme z těsta kolečka, které vtiskneme do formiček na košíčky a dáme péct do mírně vyhřáté trouby. Po upečení košíčky vyklopíme a necháme vychladnout. Do každého z nich dáme trochu nutelly nebo burákového másla, piškot pokapaný ovocným likérem a kousky broskví. Na broskve nastříkáme hustou šlehačku, ušlehanou ze smetany a ztužovače šlehačky a nakonec košíčky posypeme nastrouhanou čokoládou. Vychladíme a podáváme.
75 minut

Suroviny

  • 1 a třetina šálku hladké mouky
  • 125 g rostlinného tuku
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • lžička citrónové kůry
  • nutella nebo burákové máslo
  • dětské piškoty
  • ovocný likér
  • broskvový kompot
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • čokoláda

Recept: Langoše

Postup přípravy

Spojíme lžíci mouky, kostku cukru, droždí a 100 ml mléka a necháme vzejít kvásek. K vzešlému kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, osolíme a vypracujeme hladké těsto, které se nesmí lepit na vařečku. Z těsta tvarujeme malé bochánky a opět je necháme 15 minut kynout na pomoučeném vále. Potom je vytahujeme tak, aby vznikly placky. Ty vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách. Hotové langoše ochutíme podle chuti.
Langoše
120 minut


Recept: Hraběnčiny řezy

Postup přípravy

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky a vpracujeme je co nejrychleji do těsta. Dvě třetiny namačkáme do plechu a třetinu těsta necháme v chladničce ztuhnout.
Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, opranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět, je upečené.
90 minut

Suroviny

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 6 g prášku do pečiva
  • 200 g cukru moučka
  • 4 žloutky
  • 600 g jablek
  • 200 g cukru krystal
  • 100 g ořechů
  • 4 bílky
  • 50 g rozinek
  • 1 lžička skořice

Recept: Tiramisu

Postup přípravy

Z blílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme sýr a nakonec sníh z bílků. Připravíme si uvařenou silnou černou kávu s Amarettem, ve které namáčíme dětské piškoty. Pohár vyložíme namočenými piškoty, pokryjeme připraveným krémem a posypeme zlehka kakaem. Před podáváním necháme vychladnout v chladničce
60 minut

Suroviny

  • 8 vajec
  • 1 sýr Mascarpone
  • Amaretto
  • dětské piškoty
  • černá káva
  • moučkový cukr


Recept: Čokoládové muffiny

Postup přípravy

Hladkou mouku, prášek do pečiva a nasekanou čokoládu smícháme v misce. Vejce, cukr, olej a smetanu vymícháme a přidáme směs z misky. Směsí plníme rovnomerně plech na muffiny, který jsme předtím vymazali máslem nebo tukem. Pečeme při 180 °C do zlatohněda.
50 minut

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g čokolády
  • vejce
  • 125 g cukru moučka
  • olej
  • kysaná smetana

Recept: Medovník I.

Postup přípravy

Nejprve všechny suroviny na těsto smícháme dohromady na vále, mouku přidáme podle toho aby těsto nelepilo, ale dalo se válet válečkem na placky velikosti plechu na pečení asi 1 cm vysoké. Placky válíme na pečícím papíře namazaném máslem. Na celý dort je třeba udělat celkem 4 placky + jednu menší, která se nakonec rozdrobí na ozdobu. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 250 °C přibližně 3 - 4 minuty a před dalším použitím musíme nechat vychladnout.
Dále vyrobíme krém, kterým budeme placky slepovat. Celá neotevřená plechovka slazeného kondenzovaného mléka se vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tím zkaramelizuje a nechá se vychladnout. Do šlehací mísy vložíme celé máslo v pokojové teplotě, vanilkový cukr a zkaramelizované mléko a šlehačem vyšleháme na hustý krém. Krém postupně mažeme na vychladlé placky, vznikne dort, který bude mít 4 vrstvy střídajících se placek s krémem, poslední vrstvu tvoří krém, na který sypeme rozdrobenou pátou menší placku, můžeme ji míchat s mletými ořechy. Dort necháme den uležet v chladničce.
70 minut

Suroviny

  • máslo
  • cukr krystal
  • med
  • 4 vejce
  • lžička jedlé sody
  • mouka
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.